INFO OM AKTIVITETER

Alle tilbudene er 

GRATIS

Hvilke aktiviteter vi har på timeplanen er avhengig av hva som interesserer de som bidrar. Mange av aktivitetene blir drevet av frivillige som har en interesse og ønsker å ha med seg flere. I Aktiv i Horten er det mange muligheter og du inviteres til å dele dine tanker med oss - er du interessert i en aktivitet og vil dra i gang en gruppe, så ta kontakt! Vil du bli med som deltager er det bare å møte opp og bli kjent med oss! 

Alle aktiviteter foregår i Horten. Følg oss på Facebook og Instagram for oppdateringer om aktivitetene og timeplan. Du finner tidspunkt for aktivitetene i timeplanen.


Påmelding

Noen av aktivitetene (Pilates og gruppetrening med fysioterapeut) har påmelding. Dette er på grunn av begrensede plasser. Hvis du vil sikre deg plass kan det være lurt å melde seg på før du kommer! Vi har ingen frist for påmelding, men gjør du det noen dager før aktiviteten er det større sjanse for å få plass. 

Hvordan melde seg på? 

Alternativ 1: Send oss en melding på sosiale medier (facebook eller instagram), skriv hvem aktivitet og hvilken dag du ønske å delta.

Alternativ 2: Send en sms/ring telefonnummer 40809614 og skriv hvem aktivitet og hvilken dag du vil delta. 

Oppmøte

Det står oppmøtested på timeplanen under aktiviteten. 

Frivillighuset, Thuegata 2

Horten aktivitetssenter, Vestre Braarudgate 1


Friskliv med fysioterapeut

Gruppen møtes på Horten aktivitetssenter kl. 8.30 (presis) på mandager og torsdager. De går derfra til ulike steder i nærområdet og trener styrke og kondisjon utendørs. treningen ledes av fysioterapeut. Krav for å kunne være med på gruppen er at du kan gå sammenhengende i 20 minutter og være mellom 18-67 år. 

Aktivitetsledere: Kamilla og Mari

Påmelding til telefon 40809614/melding på sosiale medier dersom du ønsker å delta på gruppen. 

Pilates 

Pilates trening består av en serie med øvelser, utført med kontrollerte bevegelser, for å bygge opp styrke og bevegelighet av hele kroppen, med særlig fokus på kjernemuskulatur. Vi har Pilates på mandager kl.10.00 i treningssalen på Horten aktivitetssenter. 

Aktivitetsleder: Silvia. 

Påmelding til telefon 40809614/melding på sosiale medier dersom du ønsker å delta på gruppen.

Gåturer for alle 

Hver dag kl. 11 møtes gå-gruppen for å gå tur sammen. Her er alle velkomne til en åpen og inkluderende gruppe! De går i ca. 1 time og tar gjerne en kopp kaffe sammen på Frivillighuset etter turen. Oppmøte på Frivillighuset i Thuegata 2 kl. 11.00. 

Svømming for damer og menn

Svømmetrening i Horten svømmehall mandager kl. 14.00-15.00 for damer og 15.00-16.00 for menn. Svømmingen er gratis og krever ingen påmelding. Velkommen! 

Aktivitetsledere: Cathrine og Rigmor 

Barseltrim 

Trening for foreldre med baby. Øvelser som kan være gunstige etter fødsel for å bygge en aktiv og sterk kropp som er rustet for livet med baby. Vi trener inne i treningssalen på Horten aktivitetssenter på tirsdagen kl. 11.30-12.30. 

Aktivitetsleder: Elise 

Åpent møte 

Alle Hortens innbyggere inviteres inn til å bli kjent med Aktiv i Horten og Frivilligsentralen gjennom Åpne møter på Frivillighuset tirsdager kl. 13-14. Her kan du komme med innspill, ønsker og bidrag eller bare sitte å høre på og bli kjent med oss. 

Aktiv Ung

Vi ønsker å ha en gruppe for yngre mennesker som vil gjøre aktiviteter sammen på dagtid. Ta kontakt med oss hvis du vi være med å komme med innspill til dette. 

FRISK treningsgruppe

Dette er en gruppe med damer og menn som møtes hver mandag og fredag kl. 9.00 for å trene sammen. På mandager møtes de utenfor Horten aktivitetssenter og på fredager ved steinbrygga på Borrestranda. Treningen foregår ute og er en kombinasjon av styrkeøvelser og kondisjon. Velkommen! 

Aktivitetsleder: Elin Selmer 

Dans på fredager 

Fredag kl. 12 er det dans på Frivillighuset! Det varieres mellom Linedans, ringdans og andre dansestiler (se timeplanen). Velkommen til en morsom og uhøytidelig danseøkt! Krever ingen forkunnskaper. 

Aktivitetsleder: Eugenia/andre som vil vise sin dans

Drop in styrke og balanse  

En trim gruppe for de som trenger å styrke muskulatur hovedsakelig i bein og trene på balanse for å forebygge fall. Det er flest eldre på denne gruppen, men den er åpen for alle som trenger styrke og balansetrening. Apparatene i treningssalen brukes og noen øvelser er med egen kroppsvekt. Torsdager kl. 12.30-13.30 i treningssalen på Horten aktivitetssenter 

Aktivitetsleder: Egenorganisert  

Yoga 

En rolig yogatime for nybegynnere! Ta gjerne med deg egen matte om du har. Vi har noen til utlån. Ha på klær hvor du kan bevege deg fritt. Gjerne litt varme klær så du holder varmen gjennom timen. Onsdager kl. 11.00-12.00 på Frivillighuset.

Aktivitetsleder: Wibeche 

Påmelding til telefon 40809614/melding på sosiale medier dersom du ønsker å delta på gruppen.

Yoga + Gong

Veldig rolig yoga med lette øvelser. Passer de fleste. Gong er et musikkinstrument som kan oppleves svært avslappende. Deltagerne ligger eller sitter i stillhet og tar inn gongens lyd. Du kan være med på både yoga og gong eller bare en av delene. Yoga er først fra kl. 10-10.45 og gong fra 10.45-11.30. Torsdager i treningssalen på Horten aktivitetssenter. 

Aktivitetsleder: Jannicke Kaardahl

Digidans/ Vi danser etter youtube videoer

Vi finner dansevideoer på youtube, kobler opp storskjerm og danser! Tirsdager kl. 19.00 på Frivillighuset. 

Aktivitetsledere: Silvia

Styrketrening 

En time som passer for deg som vil komme i gang med styrketrening. Øvelser med egen kroppsvekt, apparater og utstyr i treningsrommet. Du vil få god veiledning på hvordan du kan utføre øvelser og alternativer dersom du har utfordringer med enkelte av øvelsene. Tirsdag 15.00 - 16.00 og torsdag 15.00-16.00 i treningssalen på Horten aktivitetssenter. 

Aktivitetsleder: Cathrine 

Vi gjør ting vi ikke kan!

Navnet på gruppen sier alt - vi tester ut aktiviteter vi ikke kan så mye om. Kom gjerne med forslag til hva du vil teste ut! 

Aktivitetsledere: Christine og Cathrine 

Åpent treningsrom 

Mandag til fredag kl. 08.00-10.00 er det åpent for egentrening på treningsrommet på Horten aktivitetssenter. Det er også åpen fra kl. 14/14.30 - 16.00 på ettermiddagen (se timeplanen for tidspunkter).